Oppilaille

Opiskelijoiden Koneteknologiakeskus

Jotta oppimisjaksosi Koneteknologiakeskuksen tiloissa ja laitteilla sujuisi mahdollisimman menestyksekkäästi, olemme koonneet alle muutamia käytännön asioita, jotka on tärkeä tietää ja ottaa huomioon. Etupäässä opastuksesta vastuussa on opettajasi, mutta keskuksen henkilökunta opastaa myös tarvittaessa ja vastaa mielellään mieltäsi mahdollisesti askarruttaviin kysymyksiin.

 

Kulku työsaleihin

Opiskelijoiden käynti Koneteknologiakeskukseen tapahtuu oikean puoleisen ulko-oven kautta joka on avoinna arkipäivisin 7.50 - 15.30. Keskuksen muut ulko-ovet pidetään pääsääntöisesti suljettuina.

Sosiaalitilat / vaatetus

Ovesta sisään tultaessa eteisen jälkeen oikealta löytyvät sosiaalitilat peseytymistä ja vaatteiden säilytystä sekä vaihtamista varten. Kysy tarvittaessa tarkempaa ohjeistusta opettajaltasi tai keskuksen henkilökunnalta.

Ajoneuvojen pysäköinti

Koneteknologiakeskuksen edessä olevat autojen pysäköintitilat on varattu Keskuksessa asioiville ja työskenteleville. Opiskelija voi jättää autonsa esim. Untamon- tai Lemminkäisenkadulla oleville paikoille. Untamonkadun varrella oleva hiekkakenttä on myös pysäköintikäytössä (maksullinen). Lisäksi ajoneuvot on mahdollista parkkeerata Lemminkäisenkadun varrella, noin 200 metrin päässä Koneteknologiakeskuksesta sijaitsevalle P-Tahkonaukiolle. Alue on varustettu puomilla ja 12 tunnin kiinteä kertamaksu on 2 euroa, joka maksetaan poistuessa. Moottori- ja polkupyörille on varattu omat pysäköintipaikat Koneteknologiakeskuksen etupihalta.

Ruokailu

Koneteknologiakeskuksen läheisyydessä on useita ruokailupaikkoja. Viereisessä rakennuksessa (AMK) on Sodexon ravintola. Osoitteesta Lemminkäisenkatu 19 löytyy mm. Alabaman opetusravintoja, Snackcity ja kiinalainen ravintola. Lähistöllä on myös Sodexon opiskelijaruokala ICT-talossa ja Unican opiskelijaruokala PharmaCity-talossa. Lisäksi hallin puolelta löytyy jääkaappi ja mikroautouuni omia eväitä varten.

Kahviautomaatti

Kahviautomaatti on opiskelijoiden käytettävissä hintaan 0,50€/juoma. Kahviautomaatin vieressä on myös makeis- ja juoma-automaatti. Automaattien läheisyydessä on pöytiä ja tuoleja kahvitaukoja varten. Juomia ei saa viedä mukaan luokkiin tai koneille! Tyhjät juomapullot palautetaan niille varattuihin laatikoihin.

Luokkahuoneet

Alakerrassa on kaksi erillistä luokkatilaa; ATK-luokka Fiilari ja teorialuokka Freesari. Näiden lisäksi keskuksen toisessa kerroksessa a on isompi seminaariluokka Verstas. Luokat ovat oppilaitosten sekä  keskuksen henkilöstön käytössä ja ne varataan käyttöön korkeakoulujen Peppi tilanvarausjärjestelmän kautta. Jokainen huolehtii omalta osaltansa, että tilojen siisteys ja järjestys säilyvät.

Tupakointi

Opiskelijoiden tupakointi on sallittu vain ammattikorkeakoulun tupakkapaikalla, jonne käynti on hallin nosto-oven pikkuovesta. Pikkuovi on päivittäin auki klo 8.30 – 15.30. Etupihalla tupakointi on opiskelijoilta kielletty.

Valokuvaus

Koneteknologiakeskuksen tiloissa valokuvaaminen on sallittua vain henkilökunnan luvalla.

Työskentely koneilla

Ennen koneiden käyttöä tulee opettajan antaa riittävä opastus koneiden ja laitteiden turvallisesta käytöstä. Työturvallisuuteen liittyvissä asioissa, ohjeiden antamisesta ja valvonnasta vastaa ryhmää opettava opettaja. Oppilaiden on käytettävä tarvittavia suojavarusteita koneilla työskenneltäessä.

Vahingoista ja vahingonvaarasta on ilmoitettava välittömästi henkilökunnalle. Tapaturman
sattuessa jokainen on velvollinen kykyjensä mukaan antamaan ensiapua ja toimittamaan apua tarvitsevan hoitoon.

Yleinen siisteys

Huomioithan omalla käyttäytymisellä yleisen siisteyden. Näin saamme pidettyä työympäristön viihtyisänä.


Copyrights 2024 © Koneteknologiakeskus Turku Oy

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi