Meridiem

Meriteknologian tutkimusryhmä Meridiemin toiminta käynnistyi vuoden 2012 alussa, kun Turun kaupunki solmi Aalto yliopiston, Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa sopimukset Turkuun keskitetyn meriteknologian tutkimusyhteistyöverkoston perustamisesta.

Meridiemin toimintaan kuuluu kansallisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden koordinointi ja toteutus, sekä verkostojen ja uusien yhteistyömuotojen kehittäminen tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän välille.  Toiminnan tavoitteena on tuottaa yrityslähtöisiä, poikkitieteellisiä opinnäyte- ja diplomitöitä meriteollisuuden aihealueilta.  Tämän lisäksi hanke- ja verkostotoiminnan kautta pyritään aktiivisesti edistämään yritysten kansainvälistymistä  sekä innovaatioiden myötä syntyvää meriteollisuuden kasvua.

Meridiemin yhteydessä toimiviin yliopistoihin kuuluu kiinteästi myös Lappeenrannan teknillinen yliopisto Turun kaupungin kanssa jo aiemmin alkaneen konetekniikan professuurin myötä. Lisäksi toiminnassa ovat mukana Novia Yrkeshögskolan ja Åbo Akademi. Meridiemin toiminnan koordinaatiosta vastaa Koneteknologiakeskus Turku Oy.

Lisätietoa:

Meridiemin kotisivut

Meridiem esite (pdf)

The Finnish Maritime and Offshore Industry -video

Mervi Pitkänen, mervi.pitkanen(at)koneteknologiakeskus.fi, GSM 040 5353 066

Juha Valtanen, juha.valtanen(at)koneteknologiakeskus.fi, GSM 050 5623 442

Markus Laurinen, markus.laurinen(at)koneteknologiakeskus.fi, GSM 050 305 8061

Marianne Leistén, marianne.leisten(at)koneteknologiakeskus.fi, GSM 044 5181 681

 

 


Copyrights 2024 © Koneteknologiakeskus Turku Oy

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi