BalticLSC - Suurteholaskentaa PK-yrityksille

Kerättävän datan määrä yrityksissä kasvaa ja siitä saatavan hyödyn maksimointi edellyttää tehokkaita algoritmeja ja suurta laskentatehoa. Tuotannon tehokkuutta voidaan simuloida ja sen avulla saavuttaa lisää kilpailukykyä, mutta ne vaativat paljon laskentatehoa. Usein uusien tuotteiden suunnitteluun vaaditaan lujuus- tai virtauslaskentaa, jotka ovat hitaita tehokkaillakin tietokoneilla. Tekoäly (AI) ja teollisuuden tuotteiden internet (IIoT ja IoT) kehittyy 5G verkkojen myötä ja suurteholaskentaa tarvitaan yrityksissä näiden hyödyntämiseksi.

BalticLSC hankkeen tavoitteena on kehittää PK-yrityksille tarjottava laskentapalvelu, joka helpottaa ja nopeuttaa palvelun saatavuutta. Tällä hetkellä suurteholaskentaa on tarjolla tutkimuslaitoksille ja korkeakouluille, mutta ne eivät ole PK-yritysten käytössä. Jos yritykselläsi on tarvetta suurteholaskentaan, tutustu hankkeeseen paremmin tästä linkistä ja ota yhteyttä.

Hanke on alkanut 1.1.2019 ja päättyy 30.6.2021. BalticLSC-hankkeelle on myönnetty EU:n Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta 1,82 miljoonan euron rahoitus. Hankkeen kokonaisbudjetti on yhteensä 2,4 miljoonaa euroa. Lue lisää hankkeen tarjoamista mahdollisuuksista sinun yritykselle ja ota yhteyttä! 

www.balticlsc.eu 

Lisätietoa:

Jussi Karlsson, P. 050 564 1612, jussi.karlsson@koneteknologiakeskus.fi   


Copyrights 2024 © Koneteknologiakeskus Turku Oy

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi