Ajankohtaista

Offshore Northern Seas 2014 -messut Stavangerissa
22.08.2014

MEDIATIEDOTE – 21.8.2014

Suomalaisia yrityksiä suuntaa Stavangerin öljy- ja kaasualan messuille.

Suomesta lähtee Storvik & Co Oy:n kanssa 28 yritystä esittelemään toimintaansa kansainvälisille ONS 2014 öljy- ja energia-alan messuille Norjan Stavangeriin. Yritysten lisäksi mukaan lähtevät BusinessOulu, Tredea Tampereelta ja Koneteknologiakeskus Turku.

Innovaatiot ja teknologia ovat keskeisiä teemoja messuilla. Storvik & Co Oy:n yritysmatkalla 25.8.- 28.8.2014 keskitytään löytämään potentiaalisia asiakkaita ja partnereita suomalaiselle osaamiselle, jolle Norjassa on kysyntää.

ONS2014 – tapahtumassa kokoontuvat maailman öljy- ja energiateollisuus. ONS antaa runsaasti mahdollisuuksia rakentaa verkostoja ja luoda perustaa tuleville sopimuksille. Norjan Stavangerin ONS 2014 öljy- ja kaasualan messut on vuosittainen tapahtuma, joka arvostetaan neljän merkittävimmän joukkoon USA:n Houstonin, Venäjän Moskovan ja Iso-Britannian Aberdeenin rinnalla.

Norjan tavoitteena on pitää öljy- ja kaasutoimitukset nykyisellä tasolla seuraavan 10 vuoden aikana, mikä edellyttää uusien kenttien ottamista tuotantoon sekä uusia investointeja. Tämä on suuri mahdollisuus Suomen teollisuudelle. Myös suomalaisilla yrityksillä on suuri kiinnostus Norjan markkinoihin. Storvik & Co:n Arctic Europe osastolla ONS 2014 – tapahtumassa on 28 suomalaista näytteilleasettajaa. Osaston koko on lähes 80 neliömetriä, jossa "teknologian tiheys" on todennäköisesti suurempi kuin millään muulla osastolla.

Norjan öljyteollisuuden painopisteen siirtyessä pohjoiseen suomalaisten osaaminen rakentaa ja toimia arktisissa olosuhteissa luo suomalaisille yrityksille mahdollisuuksia. Öljyteollisuuden lisäksi Norjan infrastruktuurin ja erityisesti liikenteen kehittäminen jatkuu. Myös kaivostoiminta ja sen rakentaminen kasvavat Norjassa. Näillä kaikilla alueilla Suomessa on kapasiteettia ja asiantuntemusta.

”Messuilla luodaan kontakteja ja tehdään avauksia yhteistyölle. Kasvupotentiaali on suuri. Toistaiseksi Norjassa tiedetään melko vähän suomalaisesta osaamisesta ja yrityksistä, minkä takia yhteistyölle on tilaa. Suomalaisia pidetään luotettavina kauppakumppaneina Norjassa. Kulttuurimme on pohjoismaalaisittain samankaltaista ja maantieteellisestikin olemme Norjan rajanaapuri.”, kuvaa Pirkko Taskinen Storvik & Co Oy:stä.

"Vaikka Suomessa on vähemmän öljy- ja kaasualan osaamista, meillä on paljon osaamista perinteisen valmistavan ja konepajateollisuuden, rakentamisen ja palveluiden tarjoajana erityisesti ICT-alalla. On tärkeää, että olemme tapahtumassa mukana itse kertomassa, mitä osaamme ja mitä meillä on tarjottavana esimerkiksi teollisen internetin teknologioihin.” Oula Välipakka Tredea Oy:stä kertoo.

Lisätiedot: 
Pirkko Taskinen 
Toimitusjohtaja 
Storvik & Co Oy 
pirkko.taskinen@storvik.com 
040 506 2079 

Lataa mediatiedote (pdf)


Copyrights 2023 © Koneteknologiakeskus Turku Oy

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi