Ajankohtaista

Kutsu mukaan digitalisaatio-loikkaan!
04.03.2016

IOT, DIGITALISAATIO, PILVIPALVELU, SOME, BIG DATA, ROBOTIIKKA, AUTONOMISUUS??? Nykypäivä on täynnä digitalisaatioon liittyviä termejä, julkaisuja ja kirjoituksia. Meriteollisuudessa puhutaan tuotannon ja tuotteiden toiminnan automatisoinnista, 3D – tulostuksesta, robotisoinnista ja uusista liiketoimintamalleista ja -palveluista. Kukin näkee digitalisaation tarpeet omalta kannaltaan. Siksi kysymmekin mitä tämä on käytännössä ja suomeksi, ja mitä se voisi olla yritysten kannalta liiketoiminnan tehostamisessa?

Koneteknologiakeskus Turku Oy järjestää meriteollisuuden pk-yrityksille suunnatun kaksivaiheisen työpajan (esiselvityksen), jonka aikana arvioidaan yritysten digitalisaatiotarpeita, ja ideoidaan uusia toimintamalleja ja ratkaisuja.

Prosessilla pyritään edistämään digitalisaation hyödyntämistä meriteollisuudessa ja siten edistämään toimintaympäristön kehittymistä. Prosessi alkaa yrityskohtaisella työpajalla ja tarpeiden arvioinnilla. Tuloksena yritys saa yrityskohtaisen selvityksen mahdollisista digiaihioista ja malleja ideoiden toteuttamiseksi. Lopuksi järjestetään halukkaille yrityksille yhteinen koontipäivä, jossa osallistujat esittävät yrityskohtaiset tuloksensa ja pohditaan mahdollisten yhteishankkeiden käynnistämistä.

Prosessi on kuvattu oheisessa liitteessä ja sen suorittaa Ixonos Oy. Seminaarit ja työpajat valmistellaan yhteistyössä yritysten, Koneteknologiakeskus Turku Oy:n ja Ixonos Oy:n kanssa. Työpajat toteutetaan osana Trimmi- ja Merit Turku –hanketta ja ne ovat kokonaisuudessaan osallistujille maksuttomia.

Yrityksiltä edellytetään valmiutta muutokseen sekä kiinnostusta satsata digitalisointiin. Ole nopea, 5 yritystä valitaan prosessiin! Liity mukaan alla olevasta linkistä perjantaihin 11.3.2016 mennessä. Prosessiin mukaan valituille yrityksille ilmoitetaan asiasta viikolla 11.

Ilmoittautuminen

Ladattava kutsu (pdf)

Yhteystiedot:

Juha Valtanen
Päällikkö
Koneteknologiakeskus Turku Oy
juha.valtanen[at]koneteknologiakeskus.fi     
tel. 050 5623 442
www.koneteknologiakeskus.fi

 

Mikko Patrakka
Business Development Director, Industrial Segment
Ixonos Oyj, Helsinki
mikko.patrakka[at]ixonos.com
tel. 044 33 28288
www.ixonos.com 

 

 

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnisti meriteollisuuden toimintaympäristön kehittämisohjelman (TEM-Meri-ohjelman) Meriteollisuus 2020 -kilpailukykytyöryhmän suositusten mukaisesti joulukuussa 2013. Ohjelman päätavoitteena on meriteollisuuden kilpailukyvyn vahvistaminen ja toimialan uusiutumisen vauhdittaminen siten, että alan huippuosaaminen säilyy Suomessa.

 

 


Copyrights 2023 © Koneteknologiakeskus Turku Oy

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi