Ajankohtaista

ECOPRODIGI-hanke tähtää meriteollisuuden ekotehokkuuden lisäämiseen digitalisaation avulla
06.11.2017

ECOPRODIGI-hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan uusia digiratkaisuja laivojen suorituskyvyn, lastauksen sekä telakkaprosessien tehostamiseen. Telakkaympäristöissä kehitetään esimerkiksi prosessiohjauksen optimointiin liittyvää teknologiaa. Varustamoiden kanssa testataan muun muassa sitä, miten 3D-skannausta voidaan hyödyntää laivojen lastauksen optimoinnissa. ​Kunnianhimoisessa meriteollisuuden tutkimus- ja kehityshankkeessa on mukana yli 20 tutkimuslaitosta, yritystä ja sidosryhmää eri puolilta Itämeren aluetta.

ECOPRODIGI-hankkeelle on myönnetty EU:n Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta yli kolmen miljoonan euron rahoitus. Hankkeen kokonaisbudjetti on yhteensä noin 4,2 miljoonaa euroa. Suomessa hanketta rahoittaa myös työ- ja elinkeinoministeriö. Hanketta koordinoi Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Pan-Eurooppa Instituutti.Lisäksi Turun yliopistosta mukana on myös Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus. Suomesta hankkeessa ovat mukana lisäksi Carinafour, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Meyer Turku Oy ja Sininen Polku Oy sekä hankkeen viestinnästä vastaava Centrum Balticum -säätiö.

Projektiin liittyvistä tilaisuuksista ja julkaisuista tullaan tiedottamaan osoitteessa www.ecoprodigi.eu ja Twitterissä (@ECOPRODIGI_BSR / #ECOPRODIGI).

Turun sanomien ja Tekniikka & Talouden uutiset hankkeesta luettavissa alla olevien linkkien kautta.

Kansainvälistä miljoonahanketta johdetaan Suomesta - Tarkoitus digitalisoida meriteollisuutta sillä "hyödyntäminen alkutekijöissään"

Turun yliopisto meriteollisuuden miljoonahankkeen peräsimeen


Copyrights 2023 © Koneteknologiakeskus Turku Oy

Nopeuden ja turvallisuuden takaa webStage - Teknologia & Design © online.fi